Hohto, tuo iloinen perhe-elokuva

Lueskelin aamulla Mikrobitistä juttua elokuvien trailereista ja siellä annettiin vinkki Hohto-elokuvan muokatusta trailerista. Hohto on eräs lempielokuvistani, joten tämä piti heti tarkistaa YouTubesta. Videon ideana on puheen, musiikin ja leikkausten avulla tehdä kauhuelokuvan trailerista mukavan perhe-elokuvan traileri. Se onnistuukin tässä aivan loistavasti, trailerin tunnelma muuttuu käsittämättömän paljon.

Alkuperäisessä trailerissa tunnelma on aika erilainen.

Nämä ovat hienoja esimerkkejä äänien ja musiikin merkityksestä kuvien tulkinnassa. Näkymistä muodostuva tulkinta syntyy siis aina yhdistelemällä kaikkien aistikanavien tietoa. Esimerkiksi McGurk-ilmiössä kuulemme saman äänen eri tavalla kun videolla olevaa suun liikettä muutetaan.

 

 

 

Tietoja jukkahakkinen

Työskentelen Käyttäytymistieteiden laitoksella, Helsingin yliopistossa. Tässä blogissa käsittelen havaitsemiseen liittyviä teemoja perustutkimuksesta visuaaliseen ergonomiaan.
Kategoria(t): elokuva Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s