Ennustus

Richard Wiseman on ehdottomasti eräs suosikkejani tieteen popularisoinnissa, hän on täysin omalla tasollaan havainnollistaessaan erilaisia ilmiöitä. Hän myös julkaisee mainioita Youtube-videoita, joissa on erilaisia temppuja. Tässä videossa hän tekee ennustuksen: jos toimit sääntöjen mukaan, hän pystyy ennustamaan sormesi sijainnin näytöllä. Kuuntele säännöt tarkasti! Huomaa, että videon kuluessa hän kertoo koko ajan, mitä lappua et ole valinnut. Itse en heti saanut tästä selvää ja luulin, että hän kertoo, missä sormen pitäisi minäkin hetkenä olla, ja temppu näytti epäonnistuvan alusta lähtien.

Tietoja jukkahakkinen

Työskentelen Käyttäytymistieteiden laitoksella, Helsingin yliopistossa. Tässä blogissa käsittelen havaitsemiseen liittyviä teemoja perustutkimuksesta visuaaliseen ergonomiaan.
Kategoria(t): videot Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s