Psykologia ja Wikipedia

Kirjoitin iltapuhteeksi lyhyen artikkelin Wikipediaan. Etsiskelin italialaisen psykologin Gaetano Kanizsan taustatietoja ja google ohjasi tietenkin englanninkieliseen Wikipediaan. Huomasin, että artikkeli oli tosi lyhyt ja nopeasti käännettävissä suomeksi, joten naputtelin siitä suomennetun version. Suomenkielisessä Wikipediassa on psykologiasta luvattoman vähän artikkeleita ja ne, jotka sieltä sattuvat löytymään, ovat todella lyhyitä. Jos vaikka vertailee hakusanan ”psykofysiikka” suomenkielistä ja englanninkielistä versiota, niin erot ovat aika selkeitä. Jonkun siis pitäisi parannella noita, mutta taitaa olla niin, että ne jotka osaisivat tuonne kirjoittaa, eivät ehdi sitä tekemään ja ne jotka ehtisivät, eivät osaa tai heitä ei kiinnosta.

Eräs hyvä resurssi olisivat psykologian opiskelijat, heillä olisi intoa ja aikaa tehdä tällaista. Mallia voisi ottaa Association for Psychological Sciencen hankkeesta englanninkielisen Wikipedian psykologia-artikkelien parantamiseksi. Ehkä tästä voisi jopa jakaa opintopisteitä. Allekirjoittanuthan oleilee yliopistolla opintopisteitä jakamassa, joten ehkä pitäisi itse kehitellä tätä eteenpäin.

Tietoja jukkahakkinen

Työskentelen Käyttäytymistieteiden laitoksella, Helsingin yliopistossa. Tässä blogissa käsittelen havaitsemiseen liittyviä teemoja perustutkimuksesta visuaaliseen ergonomiaan.
Kategoria(t): psykologia Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s