Uusin kirjani ilmestyi

Blogailutauko on kuin huomaamatta venähtänyt jo vuoden mittaiseksi! Pitkän tauon syy on uusin kirjani,  ”Mielen oudot maisemat” , joka ilmestyi muutama viikko sitten. Kirjoittaminen oli hyvin intensiivistä, joten muuhun ei jäänyt aikaa. Onneksi sain Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnalta apurahan, jonka turvin sain vapautettua puoli vuotta täysipäiväistä kirjoitusaikaa.

Hallusinaatioista kertovan tekstin piti alun perin olla osa edellistä kirjaani ”Outojen kokemusten psykologia”, mutta aihe oli niin laaja, että se ei mahtunut yhteen lukuun vaan ansaitsi oman kirjansa.

Mielen oudot maisemat

Käsittelen kirjassa hallusinaatioita, joita voi tulla tilapäisesti kenelle tahansa. Ensimmäisissä luvuissa kerron, kuinka suru, stressi tai valvominen voivat aiheuttaa hallusinaatioita. Kuuluisimpia esimerkkejä ovat tutkimusmatkailija Ernest Shackletonin enkelikokemus ja Atlantin yli yksin lentäneen Charles Lindberghin lentonsa aikana näkemät aaveet. Myös Yhdysvaltain skeptikkojärjestön johtajalla, Michael Shermerillä, on ollut todella kummallisia kokemuksia pitkän valvomisen seurauksena.

Sisällys1

Toinen kirjan teema on vähäisen aistitiedon aiheuttamat hallusinaatiot, joita voi tulla aistieristystilanteissa, mutta myös näkövammaisille. Nämä hallusinaatiot antavat viitteitä hallusinaatioiden syntymekanismeista aivoissa

Sisällys2

Kirjaani on myös käsitelty jonkin verran mediassa, esimerkiksi Helsingin Sanomat ja Yle tekivät siitä hyvän jutun. Kävin myös radiossa keskustelemassa Yleisradion Kulttuuriykkösessä ja Kalle Haatasen keskusteluohjelmassa.

Nyt kun kirjoitusurakka on ohi, toivon ehtiväni kirjoittaa blogiin uusia tekstejä. Mielessäni on paljon kiinnostavia aiheita!

 

 

 

 

Tietoja jukkahakkinen

Työskentelen Käyttäytymistieteiden laitoksella, Helsingin yliopistossa. Tässä blogissa käsittelen havaitsemiseen liittyviä teemoja perustutkimuksesta visuaaliseen ergonomiaan.
Kategoria(t): Hallusinaatio, Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s